Sort by
Sort by

2 Bin Öğrenciye Su Farkındalığı Eğitimi

Sağlıklı Adımlar ve Project WET Bir Arada!
Tüm Haberler

Nestlé hem dünyada hem de Türkiye’de Ortak Değer Yaratma vizyonu doğrultusunda toplumsal çalışmalarını beslenme ve su alanlarına yoğunlaştırıyor.

Bu kapsamda, Nestlé Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile yürüttüğü “Sağlıklı Adımlar Projesi” ve Nestlé Waters Türkiye’nin ‘WET Projesi’ ortak bir eğitimle İstanbul ve Bursa’da Sağlıklı Adımlar proje okulundaki ilkokul 3. sınıf öğrencileriyle buluştu. 5 Nisan – 4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen eğitimler ile 2 bine yakın öğrenci su tüketiminin önemi ve doğadaki suyun korunması konusunda farkındalık kazandı.

Eğitimlerde su tüketiminin sağlık için önemi, suyun dünyanın doğal dengesinde sahip olduğu yer ve su tasarrufu gibi konulara değinildi. Nestlé Waters Türkiye çalışanlarından oluşan gönüllü eğitmenler, su hakkındaki genel eğitimlerin ardından “Mavi Gezegen”, “Sudan Bedenler” ve “Akışına Bırak” eğitim modülleriyle çocukların oyun oynayarak suyun önemini kavramasına katkıda bulundu.

WET Projesi hakkında

WET projesi, Nestlé Waters tarafından 30 ülkede yürütülüyor. Şirket çalışanlarının gönüllü eğitmen olarak suyun önemi hakkında eğitim verdiği proje kapsamında öğrencilere suyun insan yaşamı üzerindeki etkisi, ekolojik denge için önemi ve su kaynaklarının korunmasına yönelik bilgiler veriliyor. Nestlé Waters Türkiye tarafından yürütülen projeyle bugüne kadar 5 bine yakın çocuğa ulaşıldı.

Sağlıklı Adımlar Projesi hakkında

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılında “Beslenebilirim Beslenme Eğitim Programı” adıyla hayata geçirilen proje, 2017 itibariyle Sağlıklı Adımlar Projesi adı altında yürütülüyor. Proje ile çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite konusunda farkındalığın geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında ilkokul üçüncü sınıf öğretmenlerine ve velilere de eğitim seminerleri veriliyor. Bugüne kadar 13 ilde 66 devlet okulunda uygulanan proje kapsamında öğrenciler Hayat Bilgisi ile Oyun ve Fiziki Etkinlikler derslerinde yılda toplam 32 saat sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim aldı. Bugüne kadar 60 bin öğrenci ve 120 bin veliye ulaşan projenin uygulaması 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulanmaya devam ediyor. Proje ile güncel bilgiler için: www.saglikliadimlarprojesi.com