Sort by
Sort by

S.Pellegrino “Dünyanın En İyi Genç Şefi” Yarışmasının Akdeniz Ülkeleri Finalinin Kazananları Belli Oldu!

Tüm Haberler
award

Tüm dünyada İtalyan yaşam stilinin ve “fine dining” konseptinin temsilcisi S. Pellegrino’nun 3. Kez düzenlediği Genç Şef yarışmasının Akdeniz Ülkeleri Bölgesi finali Tel Aviv’de gerçekleşti.

Yoğun ilgi gören ve her yıl 3 bini aşkın genç şefin başvurduğu “S.Pellegrino Young Chef” yarışmasının Akdeniz Ülkeleri Bölgesi finalinde; Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Malta ve İsrail’den toplam 10 yarışmacı finale kalmak için yarıştı. 10 genç şef hazırladıkları tabakları, 2018 yılında İtalya’da yapılacak büyük finale gidebilmek için jürinin beğenisine sundu.

Time Out dergisi tarafından Türkiye’ nin en iyi şefi seçilen şef İsmet Saz’ın da jüride yer aldığı “S.Pellegrino Young Chef” yarışmasına Türkiye’ den 3 genç şef katıldı. Hudson Restoran’dan sous chef Hazal Yıldırım ve chef Kaan Karagöz, Sakarya Picasso Kafe Restoran’dan chef de partie Oğuz Kaan Akdoğdu İsrail’de gerçekleşen bölge finalinde Türkiye adına kıyasıya yarıştı.

Yarışmada zorlu rakiplerini geri bırakan sous chef Hazal Yıldırım, 3. oldu!  Haziran 2018’de İtalya’da gerçekleşecek büyük finalde yarışma hakkını ise Yunanistan’dan katılan genç şef Constadina Voulgari Kontesopoulou kazandı.

Genç şeflerin tarifleri, “malzemelerin kullanılma biçimleri”, “yaratıcılık”, “yemeğin sunumu” ve “şefin vizyonu” olarak sıralanan 5 “Altın Kural” doğrultusunda değerlendirildi.

yemeğin sunumu